Продавець "ТЕХНОСВІТ" інтернет-магазин розвиває свій бізнес на Prom.ua 6 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
261 відгук
+380 (97) 904-40-90
+380 (50) 546-26-54
"ТЕХНОСВІТ" інтернет-магазин
Кошик

М'ясорубки

 

 

Як вибрати м'ясорубку: важливі моменти

У сучасному побуті без надійних кухонних помічників не обходиться жодна господиня.

Вони не тільки допомагають під час щоденних клопотів, ефективно і швидко справляються з поставленими завданнями, але і заощаджують час, яке з задоволенням можна провести в колі сім'ї і близьких.

Як вибрати м'ясорубку важливі моменти Електром'ясорубка на столі

Сучасні  електром'ясорубки вже давно вийшли за рамки звичайного подрібнювача м'яса. Їх функції мають широкий спектр застосувань і вже навіть більше схожі на кухонні комбайни.

Як вибрати м'ясорубку важливі моменти Електром'ясорубка вигляд зверху

Чим зараз оснащують електричні м'ясорубки і на що робити упор у виборі кухонного пристрою для своєї сім'ї?

Пропонуємо ознайомитись з коротким посібником, щоб не помилитися з вибором нової електром'ясорубки.

Все увагу на потужність

Як вибрати м'ясорубку важливі моменти Електром'ясорубка Moulinex

Як і в більшості побутової техніки, від потужності електром'ясорубки безпосередньо залежить її ефективність. Але крім потужності ще є такий параметр як продуктивність. Тобто, однакові по потужності м'ясорубки можуть переробляти різну кількість м'яса або овочів в хвилину. Зрозуміло, у пріоритеті будуть ті моделі, які будуть і потужність мати відповідну, і високу продуктивність.

Розглядаючи потужність як один з головних параметрів при виборі електричної м'ясорубки, варто враховувати ще приблизну частоту використання і навантаження. Наприклад, якщо сім'я велика і заготовок для приготування знадобитися багато, розумно вибирати пристрій з потужністю від 1000-1200 Вт і вище.

Крім того, що великий обсяг продукту буде перероблений швидко, висока потужність і вкаже на те, що комбайн може витримувати велике навантаження.

Як вибрати м'ясорубку важливі моменти Електром'ясорубка Kenwood

Тим не менш, якою б потужною не була м'ясорубка, тривалу роботу без перерв вони не люблять. Більшість брендових м'ясорубок оснащуються запобіжниками перегріву мотора, а моделі сегмента подешевше його не мати. Тому оптимальним часом безперервної роботи буде 10-15 хвилин, а потім потрібно зробити паузу, щоб мотор охолов і був готовий до нових звершень.

Метал або пластик?

Як вибрати м'ясорубку важливі моменти Металевий корпус електром'ясорубки

Матеріал корпусу великої ролі на роботу не впливає, але впливає на довговічність, гігієнічність і естетичний вигляд. Якщо вибір припав на пластиковий корпус, який дозволить заощадити на вартості м'ясорубки, то варто оцінити його щільність і якість – дуже тонкий пластик може виявитися недовговічним.

Корпус з металу частіше використовується в промислових м'ясорубках, де навантаження на неї досить висока. Але побутові прилади можуть мати альтернативу — корпус з комбінованих матеріалів.

Як вибрати м'ясорубку важливі моменти – Комбінований корпус електром'ясорубки

Що стосується решіток і ножів, то вони повинні бути виготовлені з висококласного металу. Пластикові деталі актуальні більше для тіста і подрібнення м'яких фруктів та ягід, так як метал може окислювати їх, та й навантаження на механізм м'яких продуктів не така, як, наприклад, у м'яса.

Важливо звернути увагу на висоту вхідної горловини в м'ясорубці – в цілях безпеки її довжина повинна перевищувати довжину ваших пальців. З цією ж метою багато моделей оснащуються пластиковими штовхачами.

Як вибрати м'ясорубку важливі моменти Електром'ясорубка

Ще одним важливим аспектом стане стійкість корпусу м'ясорубки. Стійке розташування на столі запобіжить появу зайвої вібрації і шуму. Та й взагалі складно працювати на кухні з «стрибаючою» технікою.

Шнек, ножі та решітки

Як вибрати м'ясорубку важливі моменти Електром'ясорубка решітка

Шнек – це головна «штовхальна» сила м'ясорубок, має спіралевидну форму і відповідальна за проштовхування м'яса до ножа та решітки. Він може бути одним універсальним (металевих), або ж може комплектуватися додатковим пластиковим (для тіста і м'яких продуктів). Багато моделей сучасних м'ясорубок оснащені функцією реверсу або зворотного ходу шнека.

Ножам варто приділити особливу увагу. Від якості металу буде залежати ефективність і час збереження заточування. Коли ножі затупився, для їх заточування доведеться звертатися в сервісні центри або спеціальні майстерні. В такому випадку, ніж метал щільніше і менш пористий, тим довше він буде знаходиться в повній працездатності.

М'ясорубки зазвичай комплектуються кількома гратками з різними розмірами отворів. Це потрібно для отримання різних сумішей і практично у всіх моделях вони виконані з металу.

 

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner